Vård av minigrisar

Om du funderar på att skaffa en minigris som familjehusdjur, är det bra att veta att ha en mini gris som husdjur kan vara roligt, men det är också viktigt att förstå hur man matar och sköter en gris. Innan du tar ett husdjurgris hem, är det viktigt att du hittar en veterinär som är villig att ta hand om din minigris. Precis som hundar och katter kräver en liten gris veterinärvård för vaccinationer, dietrekommendationer och allmänna undersökningar. Den goda nyheten är veterinärer ger gärna tjänster för minisvin upp till 1000 kronor. Här är lite information som hjälper dig att komma igång med att höja en liten gris som husdjur.

Att göra din minigris rumsren

Mini-grisar är extremt intelligenta, så träna dem för att använda en kullkorg eller att gå utomhus är inte annorlunda än att potta tränar en valp eller en kattunge och du använder samma metoder. Om du väljer att tömma din minigris är det viktigt att komma ihåg att mini-grisar kan bli lite stora, så det kan egentligen vara bättre att träna din gris för att gå utomhus såväl som att använda en soplåda.

Börja med att placera tidningen eller “valpkuddarna” på golvet och sedan gradvis flytta den närmare kullkassen tills kullen används. Tänk på att en traditionell kattlåda gjord för katter är allmänt för hög för en liten gris, så du borde ha något som är mer grundt (ca 2 cm djupt).
Att träna din minigris för att gå utomhus är att det är viktigt att notera att unga grisar vanligen inte kan hålla blåsan tills de är ungefär 9 månader gamla. Det är därför oerhört viktigt att du tar din gris ute på varje 2- 3 timmar. Om du börjar dem i en tidig ålder, kommer de att vänja sig med att gå med en ledning och sele, så du kan använda den här tiden för att också ta dem ut på en promenad.

Mata din lilla gris

Mini-grisar kan i allmänhet äta mycket av samma mat som du äter, men det är extremt viktigt att övervaka kosten för att se till att de inte äter för mycket salt eller socker. Det är viktigt för din gris hälsa att de inte är övermatade eller undermatade, så prata med din veterinär i Magnolia, TX om rätt mängd mat och hur många gånger om dagen att mata din mingris.

Några av de mest idealiska matarna för att mata din minisvin inkluderar:

  • Bröd som är gjorda med naturliga ingredienser och innehåller inga antibiotika eller andra tillsatser
  • Fräscha gröna i måttlighet (för mycket kommer att få dem att gå upp i vikt snabbare)
  • Högproteinkorn (eftersom grisar i allmänhet inte kan äta kött)
  • Gott om färsk frukt och grönsaker
  • Sallader
  • Mini matpellets

Kom ihåg att inkludera mycket motion för att förhindra att din minigris får en ohälsosam vikt

Håll din minisvin glad och hälsosam

Din minisvin blir snart medlem i din familj, så det är viktigt att behandla dem som sådana. Se till att grisen har en bekväm plats att sova, till exempel en tjock “hund” -formad säng, filtar, en säker passande sele och robust koppel, ren mat och vattenskålar och gott om leksaker. Det är också oerhört viktigt att schemalägga rutinbesök för att säkerställa att din minisvin har alla lämpliga vaccinationer, får lämplig motion och näring och har god allmän hälsa.

Om du för närvarande befinner dig i beslutsprocessen om du ska ta hem en liten gris eller ej, är det viktigt att diskutera detta beslut med alla familjemedlemmar. Mini-grisar är söta när de är grisar, men kom ihåg att de kan bli stora, så se till att alla är ombord med att fortsätta kärleken och ta hand om din gris även när det inte längre är en gris. Mini-grisar kräver stor uppmärksamhet och disciplin så det är viktigt att alla i huset ombord borde ge din mini gris den uppmärksamhet den förtjänar.